Producties

Kalender

Concernant Bergman (werktitel)

mei 2018

Nieuws

15-02-2018

One Alarm Many Voices

Globe Aroma is een open kunstencentrum en werkplek in hartje Brussel waar iedereen welkom is – los van afkomst, persoonlijke situatie of statuut. Ook als nieuwkomer kun je er schilderen, muziek of theater maken, en in contact komen met lokale kunstenaars. Het is een plek waar artistieke beleving, creatieve expressie en inburgering hand in hand gaan. Een plek waar mensen met vallen en opstaan vertrouwen krijgen in hun nieuwe omgeving en in hun eigen talenten.
 
Op de avond van vrijdag 9/02 vielen twintig agenten van de federale politie binnen bij Globe Aroma en namen zeven nieuwkomer-kunstenaars mee. Twee van hen zitten nu in een gesloten centrum, vier anderen kregen het bevel het grondgebied te verlaten. De buitenproportionele actie kadert in het Kanaalplan van minister Jan Jambon, dat terreurdreiging en radicalisering wil counteren. Vergelijkbare scenario’s deden zich in 2017 al voor bij ettelijke tientallen sociale, socio-culturele, jeugd-, sport- en welzijnsorganisaties. Hoe moet het nu verder? Op zaterdag 17/02 laten we massaal onze stem horen. Sluit je vanaf 14:00 aan bij de actie #OneAlarmManyVoices aan de Akenkaai (naast het Kaaitheater). Tijdens een open mic kun je (anoniem of publiekelijk) jouw gevoelens, gedachten en getuigenissen delen. Ook een reeks discussietafels in Kanal moet duidelijkheid bieden bij deze beklemmende voorvallen in de Kanaalzone.
 

31-01-2018

Sara, Luc en Stef spelen uit

Na het erg gesmaakte Civil Wars werkt Sara de komende periode weer samen met Milo Rau en de zijnen. Op 4 mei gaat op Kunstenfestivaldesarts L'Histoire du Théâtre in première. De voorstelling staat stil bij vragen als: "Wat is theater? Welke rollen kunnen emotie, het heden en geschiedenis spelen op een podium? Wat is tragedie? Hoe verhoudt de waarheid zich tot het toneel?"

Luc en Stef keren ook terug naar oude vrienden. Met Theater Stap maken zij De Wereld, naar een tekst van Paul Verrept. De première is gepland op 15 maart in Turnhout.

Lees hier meer over L'Histoire du Théâtre.
Lees hier meer over De Wereld.

13-12-2017

Kiet in Toko

Huisgraficus Tom Hautekiet stelt zijn werk tentoon! Vanaf 11.1 kan je zijn beelden bewonderen in Toko139 in de Berchemse Driekoningstraat. Ons vind je er zeker en vast terug om mijmerend bij oude Rooversaffiches te klinken op het nieuwe jaar. 

25-11-2017

**** voor Arabische Nacht in De Volkskrant.

Belgische Roovers en Duitse toneelschrijver Schimmelpfennig blijken opnieuw een gelukkige match. (…) Het is broeierig. Benauwd. Zodanig, dat het na een tijdje lijkt of je van het zuurstoftekort gaat hallucineren. (…) Een grote stad, anonieme flatgebouwen. Mensen die langs elkaar heen leven. Een gevoel van eenzaamheid en gebrek - aan contact, aan zuurstof, aan water. Met hun nuchtere aanpak en onderkoeld gevoel voor humor maken de Roovers van de Schimmelpfennig-types mensen met een klein, fijn levensverhaal. (…) Ze dolen voort, deze aardse personages, in een sprookje dat af en toe harde werkelijkheid is. Ook onze werkelijkheid.

Lees hier het hele artikel.

25-09-2017

EWAJA! Said lanceert nieuwe single.

Said Boumazoughe (Arabische Nacht) brengt samen met zijn NoMoBS partner-in-crime Salah de single Ewaja uit. Luister en lees hier meer